26 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

FESTIVALUL TOAMNEI DE LA GOGOȘARI – EXEMPLU DE COLABORARE ÎNTRE ȘCOALĂ, FAMILIE ȘI PRIMĂRIE

Pe parcursul a două zile – joi, 24 și vineri, 25 octombrie – la Școala Primară „Marin Drăcea” din Izvoru și Școala Gimnazială „Marin Gh. Popescu” din Gogoșari s-a derulat cea de-a doua ediție a Festivalului Toamnei; evenimentul, ce a reunit elevi, părinți și cadre didactice ale celor două școli, a avut un scop bine determinat: strângerea de fonduri   pentru organizarea unei excursii la Sinaia, cu vizită la Castelul Peleș.

Și în acest an, Festivalul Toamnei s-a bucurat de sprijinul autorităților locale, prin implicarea Primăriei Gogoșari și a Consiliului Local, coordonate de primarul Dănuț Daia.

Oferta micilor antreprenori ”în devenire” a fost extrem de bogată și apetisantă: prăjituri de casă, compoturi, dulcețuri, zacuscă, murături, fructe și legume proaspete, pâine de casă ori plăcinte savuroase i-au îmbiat pe cumpărători, care nu au ezitat să achiziționeze produsele oferite de cei mici. 

Și, pentru ca atmosfera să fie cu adevărat de toamnă, din decorul atent gândit și pregătit nu au lipsit diverse obiecte confecționate manual (ciuperci și dovleci decorativi), tradiționalele ștergare din borangic, căni de lut, străchini și linguri din lemn, readucând în prim-plan tradițiile românești.

La finalul activității – care s-a dovedit a fi un real succes – directorul școlii, prof. Carmen-Eugenia Antonie, a precizat că evenimentul de la Gogoșari este un exemplu al bunei comunicări și colaborări dintre școală, familie și autoritățile locale: „Festivalul Toamnei este un exemplu de colaborare între școală, familie și Primărie, iar această ediție a fost deosebit de reușită. Așteptăm cu nerăbdare a treia ediție și, desigur, excursia mult dorită la Sinaia.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER