27 decembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

APA SERVICE- ATENȚIONARE CĂTRE GIURGIUVENI: PROTEJAȚI BRANȘAMENTELE ÎMPOTRIVA ÎNGHEȚULUI!

“APA SERVICE” SA recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea neajunsurilor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente alimentării cu apă. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste situaţii, venim în întâmpinarea clienților noștri cu câteva recomandări tehnice.

• Protejaţi căminul de apometru!

– îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară.

Protecţia instalaţiilor din căminul de apometru este la fel de importantă, întrucât aici sunt marea majoritate a armăturilor, apometre, robinete, coturi, adică locuri unde pot apărea diminuări ale secţiunii utile şi unde se formează gheaţă în situaţia în care nu există circulaţie a apei pe reţea.

– asigurati-vă că rama și capacul căminului sunt bine fixate iar capacul este închis ermetic;

– izolați termic instalațiile de apă și armăturile din cămin (robineți, coturi) ;

• Protejaţi apometrul!

– Conform Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, clienţii au obligaţia „să se preocupe de asigurarea integrităţii sistemelor de măsurare”. În cazul în care apometrul îngheaţă, costurile de remediere (contravaloarea aparatului de măsură, manopera aferentă înlocuirii,) revin în exclusivitate clienţilor;

– Verificați temperatura în jurul contorului cu ajutorul unui termometru plasat în apropierea sa pentru a obține o citire corectă a contorului. Apa neaflată în mișcare va îngheța la 0 grade Celsius.

– Daca contorul este amplasat în exterior, asigurați-vă în plus că acesta este protejat cu materiale izolatoare, care să reducă/împiedice înghețarea contorului.

– protejați contorul împotriva înghețului asigurând însă în permanență accesul reprezentanților “APA SERVICE” SA pentru citirea indexului, verificare sau control.

• Protejarea țevilor și a branșamentelor de alimentare cu apă:

– Izolați țevile. Dacă aveți o chiuvetă montată pe un perete exterior, izolați tevile;

– Ventilați spațiile de sub chiuvetă, pentru a permite aerului cald să pătrundă la țevi;

– Îndepărtați tuburile flexibile de la racordurile exterioare;

– Opriți alimentarea cu apă spre robineții din exterior și, dacă este posibil, goliți țevile complet.

• Consumaţi constant apă!

– Multe din problemele cauzate de îngheţ s-au înregistrat la capetele de reţea, acolo unde consumul este mai scăzut şi neuniform.

– Nu realizaţi construcţii în apropierea reţelelor de apă! Construcţia de cămine şi alte corpuri betonate în imediata apropiere a reţelelor de distribuţie a apei facilitează îngheţul.

Ȋn cazul în care, în urma măsurilor luate, sau în lipsa acestora vor apărea situaţii de îngheţ a conductelor este necesar să cunoaşteţi următoarele:

– nu acţionaţi asupra apometrelor instalate la limita de proprietate, în cazul în care sunt înghetate apometrele, nu încercaţi sã le dezghetaţi singuri, anunţaţi dispeceratul “APA SERVICE” SA

– dacă problema a apărut la instalaţia proprie (reţeaua interioară) rugaţi vecinii să vă dea un vas cu apă caldă pe care o turnaţi încet peste conductă, în zona îngheţată;

– nu folosiţi focul deschis pentru dezgheţarea conductelor;

“APA SERVICE” SA reamintește utilizatorilor de necesitatea verificării conductelor de apă şi a eventualilor robineţi montaţi pe instalaţie, pentru a vă asigura că nu există fisuri sau pierderi de apă care ar putea favoriza îngheţarea conductelor.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, Dispeceratul “APA SERVICE” SA vă stă la dispoziție la numerele de telefon: 0246/21 22 27 int. 3; 0731 551 626.

„APA SERVICE” SA Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER