18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PLOAIA ÎNCEPE SĂ FACĂ „VICTIME”: COPACI CĂZUŢI ŞI CURŢI INUNDATE. CEA MAI GRAVĂ SITUAŢIE – PE AUTOSTRADA 1

Aşa cum era de aşteptat, ploaia ce cade necontenit de dimineaţă începe să aibă efecte nedorite, aşa că pompierii au fost, şi de această dată, chemaţi în ajutor.

Primul apel a venit din Bolintin Vale, unde un copac era pe punctul de a se prăbuşi, pompierii de la Detaşamentul Bolintin Deal fiind cei care au intervenit.

A urmat apoi anunţul că un copac a căzut pe şosea, pe  DJ 401, între Hotarele şi Hereşti. De această dată, au intervenit pompierii de la Punctul de Lucru Greaca, care au degajat drumul.

Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în jurul orei 16.30, pa autostrada A1, la km 36, pe sensul de mers spre Bucureşti, unde un alt copac căzut pe carosabil a blocat circulaţia , fiind ocupate ambele benzi. Pompierii de la Bolintin Deal au degajat, şi în acest caz, carosabilul, iar circulaţia a revenit rapid la normal.

Nu lipsesc nici apelurile care semnalează curţi inundate. Primul a venit de la nişte săteni din Vâlcele, comuna Vânătorii Mici, cărora le-au sărit în ajutor pompierii de la Bolinti Deal şi colegii lor de la Roata de Jos.

O altă solicitare de acest gen – curte inundată – a venit de la Buturugeni, dar acolo nu a mai fost nevoie de intervenţia pompierilor, pentru că au intervenit cei de la SVSU, împreună cu primarul comunei, care au remediat situaţia, folosindu-se de un buldoexcavator.

De menţionat că toate aceste intervenţii au fost înregistrate între orele 10 şi 17, iar ploaia continuă să cadă, aşa că este de aşteptat ca numărul intervenţiilor pompierilor din judeţ să crească în următoarele ore.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER