18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIŢIA GIURGIU: RAZIE DE AMPLOARE – ŞI REZULTATE PE MĂSURĂ – ÎN VAMA GIURGIU

Polițiștii giurgiuveni au indisponibilizat sâmbătă 25 noiembrie a.c., de la pasagerii a două autocare cu turiști ce se înapoiau din Turcia, peste 450 de grame de bijuterii din metal galben și alb, peste 500 de perechi de încălțăminte, produse cosmetice și articole vestimentare ce purtau însemnele unor mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute.

În ziua de 25.11.2017 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu au acționat pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilicite de import – export și a comerțului ilegal cu produse contrafăcute ori piratate.

Astfel, în interiorul a două autocare care efectua curse regulate pe relația Turcia – România și retur, polițiștii au identificat 576 de articole vestimentare, pantofi sport, genți, ceasuri și alte bunuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Totodată, au fost identificate peste 180 de grame de bijuterii din metal de culoare galbenă și circa 274 grame de bijuterii din metal de culoare albă, posibil a fi din aur și argint, pentru care persoanele deținătoare nu dețineau documente de proveniență.

Produsele susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală au fost indisponibilizate de către organele de poliție în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Cantitățile de 274,14 grame bijuterii din metal alb, posibil a fi argint și 181,26 grame de metal galben, posibil a fi aur, au fost confiscate prin aplicarea a 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei, pentru desfășurarea fără autorizație a operațiunilor cu metale prețioase și pietre prețioase.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER