18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIŢIE „LA TOT PASUL”, ÎN GIURGIU, LA FINAL DE AN

În perioada în care ne aflăm, a sosirii noului an, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu va acționa în efectiv suplimentar, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, împreună cu jandarmii, și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Polițiștii din structurile de ordine publică, investigații criminale, investigare a criminalității economice și din alte structuri vor acționa în locurile de risc și în cele unde se desfășoară petreceri cu această ocazie precum și pe principalele artere rutiere ale județului.

Prioritare vor fi D.N.5, principalul drum de acces spre exteriorul țării, către R. Bulgaria, Grecia sau Turcia, și D.N.6 arteră principală care face legătura în sudul țării. Polițiștii sunt pregătiți sa intervină pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetățenilor.

În această perioadă vor fi folosite mijloace auto iar pe principalele artere rutiere și nu numai, polițiștii vor acționa cu aparate radar pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea excesului de viteză.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu recomandă:

Când vă aflați la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci doar cât este necesar.

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greșeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde țineți banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!

De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele!

Nu lăsați în autoturism obiecte personale, şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase și folosite, ulterior, de infractori!

Nu  lăsaţi uşa deschisă pe timpul nopţii!

Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu conduceţi autoturismul după ce aţi consumat alcool!

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă.

 

În pragul sosirii Noului An – 2018, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu urează  tuturor cetăţenilor să petreacă în pace şi linişte, alături de cei dragi!

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER