18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMA ȘEDINȚĂ A COMITETULUI EXECUTIV JUDEȚEAN PSD SUB CONDUCEREA NOULUI PREȘEDINTE, MARIAN MINA

Marți, 14 februarie, la sediul PSD Giurgiu s-a desfășurat prima ședință a Comitetului Executiv PSD sub conducerea noului președinte interimar, Marian Mina. La finalul întâlnirii, a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, următoarea hotărâre:

”COMITETUL EXECUTIV JUDETEAN, reunit în sedinţă, în data de 14 februarie 2017, aprobă, cu unanimitate de voturi,  următoarea  HOTĂRÂRE:

 Art.1. Adoptă  Rezolutia privind sustinerea Guvernului Grindeanu 

Art. 2. Adoptă Rezoluţia privind reconfirmarea susţinerii preşedintelui Partidului Social Democrat,  LIVIU DRAGNEA                                   

Art. 3. Punctul de vedere al Organizaţiei Judeţene a PSD Giurgiu  faţă de declaraţiile domnului Mihai Chirică”      

Așadar, a fost vorba despre două rezoluții și un punct de vedere al PSD Giurgiu. Prima rezoluție este cea privind susținerea Guvernului Grindeanu:

”Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Giurgiu îşi exprimă deplina susţinere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, un Guvern care a fost învestit în mod constituţional şi îl asigură că organizația îl sprijină necondiționat în aplicarea măsurilor din Programul de Guvernare.

Conform normelor constituționale, Guvernul este chemat să slujească interesul cetățenilor și să aplice măsuri care duc la o viață mai bună pentru toți cetățenii.

Aleșii social-democrați, dar și membrii și simpatizanții partidului își doresc ca acest guvern să fie lăsat să guverneze pentru a implementa măsurile asumate. Guvernul a pus deja în aplicare măsuri care vor îmbunătăți viața românilor. Salariații, pensionarii, studenții și firmele sunt beneficiarii direcți ai măsurilor votate și, unele dintre ele, deja implementate.”

O a doua rezoluție adoptată de Comitetul Executiv PSD Giurgiu, cu unanimitate de voturi, este cea privind susținerea președintelui partidului, Liviu Dragnea:

”PSD Giurgiu a votat în unanimitate, marți, 14.02.2017, o Rezoluție, prin care Organizația județeană PSD Giurgiu își declară susţinerea necondiționată pentru Președintele Liviu Dragnea.

Am votat această Rezoluție, prin care ne arătam sprijinul și susținerea pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, singurul Preşedinte din istoria partidului care a fost VOTAT de peste 80% dintre membrii PSD din ţară, dar şi din străinătate, mai exact de 435.172 de social-democrați, care, să nu uităm, și-au spus cuvântul în mod direct, acest lucru fiind o premieră în istoria PSD. În 2016, Liviu Dragnea a primit, în urma acestui vot, un mandat de patru ani!

Argumentele care au contat pentru adoptarea acestei rezoluții (de susținere a lui Liviu Dragnea ) sunt legate de experiența politică și organizatorică a domnului Liviu Dragnea, de rezultatele remarcabile ale acestuia ca urmare a conducerii PSD în cele două scrutinuri (alegerile locale și parlamentare) dar și de relația foarte bună construită în timp cu organizația noastră. Îl susținem pe Președintele Liviu Dragnea, un prieten al Giurgiului, un om care a fost alături de noi, de fiecare dată, încă pe vremea când era Ministru al Dezvoltării!

Având în vedere recentele evenimente interne și internaționale, pentru întărirea structurilor interne ale PSD, PSD Giurgiu consideră că Președintele Liviu Dragnea este singurul care poate menține unit partidul și poate asigura păstrarea guvernării. Luptele interne nu ar face decât să vulnerabilizeze guvernarea, ceea ce își doresc adversarii noștri, chiar dacă acest lucru duce la instabilitate politică și afectează poziția României. Atât timp cât la conducere se va afla Liviu Dragnea alături de o echipă strâns unită, Partidul Social Democrat va avea competența și forța pentru a desfășura o activitate politică și o guvernare performantă.

Împreună, îndrăznim să credem în România!”

În plus, în aceeași ședință a fost adoptat și un punct de vedere oficial asupra declarațiilor primarului din Iași, Mihai Chirică:

”Ca urmare a recentelor atacuri lansate de vicepreședintele PSD, primarul municipiului Iași, Mihai Chirică, la adresa partidului, a președintelui Liviu Dragnea, dar și a Guvernului Grindeanu, Organizația Judeţeană Giurgiu a PSD consideră că declarațiile menționate încalcă obligațiile membrilor de partid, stipulate în Statutul partidului, aducând grave daune imaginii și prestigiului PSD. Luând în considerare aceste aspect, Organizația Județeană PSD Giurgiu solicită Comitetului Executiv Național să ia în discuție conduita vicepreședintelui Chirică și să aplice sancțiunile prevăzute  de Statut în cazul membrilor de partid care, prin acțiunile lor, urmăresc destabilizarea Partidului Social Democrat și pot bloca astfel aplicarea Programului de Guvernare.”

 

 

                                                  

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER