18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACTORII DE LA „TUDOR VIANU” PLEACĂ ÎN TURNEU… PRIN LICEELE ORAŞULUI

Într-un comunicat de presă, actorii teatrului giurgiuvean anunţă:

„De la jumătatea lunii ianuarie, Cosmin Crețu, managerul Teatrului Tudor Vianu, împreună cu cinci dintre actorii cei mai cunoscuți din producțiile ultimului an – Ana Sivu-Daponte, Teodora Daiana Păcurar, Oana Maria Dragne, Șerban Chițu și Vlad Bînzoiu, fac un alt fel de turneu artistic. Găsind disponibilitate din partea conducerii liceelor giurgiuvene, artiștii teatrului nostru sunt prezenți la orele de dirigenție ale elevilor claselor IX – XII.

„Am început cu liceele Nicolae Cartojan și Ion Barbu, unde, preț de o săptămână, am discutat cu tineri cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Insist asupra ideii conform căreia a fost o discuție, pentru că scopul demersului nostru nu a fost exclusiv unul de diseminare a mesajului teatral și de invitare a liceenilor în sălile de spectacole, fiind interesați în egală măsură de opinia lor, cu atât mai mult cu cât majoritatea ne-au mărturisit că fuseseră de mai multe ori spectatorii producțiilor noastre din stagiunile trecute. Consider că aceste vizite – care vor fi completate de acelea programate după vacanță, la liceele Ion Majorescu și Tudor Vianu – vin ca o continuare a procesului educațional, fapt sesizat inclusiv de conducerile liceelor, cărora le mulțumim pentru ospitalitate”, a precizat managerul Cosmin Crețu.

Dialogul dintre reprezentanții teatrului și liceeni s-a axat, în principal, pe opiniile tinerilor referitoare la măsura în care se simt atrași de fenomenul teatral local, la spectacolele vizionate, precum și la cursurile Școlii de teatru care funcționează în cadrul instituției din clădirea vis-a-vis de Turn.

Concluzionând, putem spune că demersul servește în egală măsură participanților la aceste întâlniri: pe de o parte conducerea teatrului și actorii intră în contact direct cu cel mai dinamic segment de public, căruia îi pot cunoaște preferințele și așteptările, în timp ce liceenii și profesorii lor au oportunitatea de a se transforma în parteneri reali și implicați în viața teatrală a orașului.

 

Giurgiu, 6 februarie 2018″

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER