18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂT DE DORNICI SUNT ȘOMERII GIURGIUVENI SĂ SE ANGAJEZE ȘI CE FAC, CONCRET, AUTORITĂȚILE PENTRU A LE MĂRI ȘANSELE?

Joi dimineață, la Ateneul Nicolae Bălănescu a fost organizată o acțiune ce ar fi trebuit să aibă ca țintă giurgiuvenii aflați în căutarea unui loc de muncă.

E adevărat că, practic, celor ce s-ar fi dovedit interesați de o astfel de acțiune, nu li se oferea nimic concret – adică nu un loc de muncă – scopul declarat al întâlnirii de la Ateneu fiind  ”o campanie de informare adresată giurgiuvenilor aflați în căutarea unui loc de muncă”, o campanie în care participanții la întâlnire ar fi avut ocazia de a ”se întâlni cu specialiștii AJOFM, de a afla care sunt serviciile de care pot beneficia, măsurile de stimulare o ocupării forței de muncă, oportunitățile de formare și, nu în ultimul rând, care sunt posturile vacante la data de 14 iunie”.

Ei bine, invitația organizatorilor a fost tratată cu maximă indiferență de cei cărora le era adresată – ”giurgiuvenii aflați în căutarea unui loc de muncă” – astfel că, în sala Ateneului s-au ”adunat”…. două persoane! ( Erau mai mulți jurnaliști în sală, decât șomeri…) Asta, în ciuda faptului că acțiunea a fost bine mediatizată, în perioada anterioară.

Acum, fie că ”giurgiuvenii aflați în căutarea unui loc de muncă” nu vor să se angajeze, fie că nu sunt interesați de vorbărie, ci vor ceva practic, concret, cert este că acțiunea – organizată, se pare, doar pentru că ”așa trebuia”- a fost un fiasco total…

foto: opiniagiurgiu.ro

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER