18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONSILIERII AU DECIS: TAXA SPECIALĂ DE SALUBRIZARE – AMÂNATĂ

Primul punct de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 29 august ar fi trebuit să stabilească o taxă specială de salubrizare pentru giurgiuvenii care nu au încheiat un contract cu firma ce asigură salubrizarea orașului.

În deschiderea ședinței, însă, primarul Nicolae Barbu s-a adresat consilierilor locali, cu solicitarea ca acest punct să fie scos de pe ordinea de zi. Primarul Barbu și-a explicat demersul:

”În regulamentul de salubrizare al județului Giurgiu- ca parte integrantă a contractului dintre operatorul de salubrizare și ADI – se stipulează că JUDEȚUL (n.r. : Consiliul Județean) este cel care trebuie să instituie această taxă.

Am solicitat un punct de vedere al ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice), care ne-a transmis că nu face distincție înte UAT municipiu și UAT județ și spune doar că o asemenea taxă trebuie instituită. fără a preciza, însă, de către cine….

Am transmis o altă adresă acestei instituții, o adresă însoțită de Regulamentul de salubrizare a județului (care stă la baza funcționării ADI) și acum așteptăm un răspuns oficial.

Dacă noi (Consiliul local Giurgiu) vom fi în culpă sau dacă această vină va reveni Consiliului Județean, conform regulamentului ADI… va stabili ANRSC.

Până atunci, însă, vă solicit scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre”- a declarat primarul Nicolae Barbu, în ședința Consiliului local, iar consilierii au fost de acord cu propunerea edilului, astfel că acest proiect de hotărâre nu a mai fost dezbătut.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER