18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘCOLILE PROFESIONALE – ”ÎN DIZGRAȚIA” ELEVILOR ȘI PĂRINȚILOR DIN GIURGIU

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că numărul elevilor înscrişi la şcolile profesionale scade an de an şi din trei şcoli profesionale care funcţionau în municipiu, prin comasare, a rămas o singură şcoală, dar şi aceea cu un număr mic de elevi.

„Când am făcut lista pentru reabilitarea clădirilor de şcoli, licee şi şcoli profesionale sau şcoli de arte şi meserii am constatat că din trei şcoli profesionale comasate – ca să avem numărul de elevi – anul acesta nu cred că facem numărul minim ca să să rămână una…

Aveam trei şcoli profesionale: Viceamiral Nicolae Bălănescu, Şcoala de arte şi meserii şi Liceul de chimie.

Întâi am unit Şcoala de arte şi meserii cu Liceul Viceamiral Nicolae Bălănescu ca să avem numărul de elevi, după doi ani de zile am unit şi Liceul de chimie ca să avem numărul de elevi.

Aveam anul trecut opt sute de elevi, dar când m-am dus cu proiectantul ca să măsoare, să-i spunem ce modernizări să facă, erau doi-trei-patru elevi în clasă şi stătea un profesor şi le preda la doi inşi, la patru inşi, la cinci inşi.

Acum, din trei şcoli profesionale sau licee tehnice şi tehnologice nu cred că facem numărul de elevi ca să rămână în funcţiune una. Numărul minim este de trei sute de elevi, anul trecut aveam opt sute înregistraţi, dar nu erau mai mult de trei-patru sute la şcoală. Din trei şcoli profesionale nu reuşim să facem o şcoală, nu se înscriu, se duc la licee”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune că acest lucru se întâmplă pentru că elevii îşi doresc să meargă la licee mai mult decât la şcoli profesionale şi „atâta timp cât pot intra şi cu note de trei, de patru sau de cinci la licee, vor alege liceul în locul şcolilor profesionale sau al celor de arte şi meserii”.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER