18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

JANDARMII – PROGRAM SPECIAL ÎN ”SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII”

Deschiderea „Săptămânii prevenirii criminalități” a avut loc astăzi, 22 octombrie, printr-o conferință de presă. Alăturându-se inițiativei Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, la activitate a participat și inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, colonel Rușanu Daniel.

Acesta  a prezentat activitățile la care vor participa jandarmii, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția, odată cu deschiderea proiectului.

Cu acest prilej, inspectorul șef al I.J.J. Giurgiu a precizat că:

“Jandarmeria se alătură activităților planificate în cadrul manifestării “Săptămâna prevenirii criminalității”, atât prin misiuni proprii, cât și prin participarea la activitățile informativ – prevenitive organizate de colegii de la poliție.

Pornind de la prevenirea furturilor din locuinţe, a tâlhăriilor, a înşelăciunii, fapte penale cu impact mai ales în rândul persoanelor vârstnice, până la prevenirea violenţei în familie şi în cadrul instituţiilor de învăţământ – toate vor face obiectul activităţilor pe care le vom desfăşura săptămâna aceasta.

De asemenea, miercuri, 24 octombrie, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică vor fi desfășurate acțiuni în localitatea Valea Dragului.”

Activitățile vor continua până la sfârșitul lunii. Astfel, în zilele de 29 și 30 octombrie două clase de elevi de la Colegiul Național “Ion Maiorescu” vor vizita inspectoratul în cadrul “Job Shadow – Școala altfel”.

Cu acest prilej, elevii de clasa a XII-a vor putea afla mai multe informații despre admiterea la Academia de Poliție și la școlile militare de subofițeri.

***

În anul şcolar 2017-2018, în baza parteneriatelor educaţionale sau la solicitarea instituţilor de învăţământ,  jandarmii au organizat peste 30 de activităţi de prevenire şi informare a elevilor, care au avut ca scop: prevenirea delincvenţei juvenile, a violenţei, a consumului de substanţe interzise şi a absenteismului şcolar; folosirea responsabilă a reţelelor de socializare; prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional; promovarea instituţiilor militare de învăţământ Arma Jandarmi.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul IJJ Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER