18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ O ”CRIZĂ A GUNOIULUI” LA GIURGIU? ATENȚIE PÂNĂ CÂND PLĂTIȚI SALUBRIZAREA!

Problema neridicării gunoiului din oraș a dat multe bătăi de cap în ultimul timp giurgiuvenilor care au fost nevoiți să stea cu tomberoanele la poartă sau cu gunoiul neridicat din platformele de la blocuri. Dincolo de disconfortul cetățenilor și incertitudinea legată de colectare, și conducerea administrației locale este ingrijorată de aceasta problema abordată astazi, in conferința de presa, de primarul Nicolae Barbu.

Astfel, edilul șef a adus câteva clarificări pe care GIREXIM le invocă într-o adresă transmisă în luna decembrie Consiliului Județean, respectiv Asociației de Dezvoltare Intercomunitare „Management Eficient pentru un Judet Curat”. Se pare că, principalul vinovat, conform operatorului de salubritate, pentru situatia de la inceputul anului, este Eco Sud, administratorul gropii de gunoi de la Frătești, care a sistat primirea gunoiului, motiv pentru Girexim care nu și-a îndeplinit obligațiile prevăzute în contractele cu cetățenii.

Mai mult de atât, GIREXIM a înștiintat în data de 28 decembrie 2018 ADI-ul și Consiliul Județean că va continua serviciul de colectare până în data de 15 februarie 2019 si dorește rezilierea.

”Ce se va întâmpla în continuare? Știu că s-a demarat deja procedura de licitație și am discutat cu președintele Consiliului Județean, Marian Mina, și l-am rugat să se ocupe personal pentru ca este o problemă administrativă importantă și poate fi chiar și o problemă politică. Nu vrem ca după data de 15 februarie să ne trezim cu mormane de gunoi în oraș, însă eu am ferma convingere că nu se va întâmpla asta, procedura urmand să se încheie în curând” a adăugat primarul Nicolae Barbu.

Nu în ultimul rând, edilul șef îi atenționează pe cetățeni ca plata către GIREXIM să o facă doar până în data de 14 februarie 2019, și nu mai mult – notează reprezentanții Primăriei, pe pagina oficială a instituției.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER