18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TREI ORE DE LUPTĂ CU FOCUL PENTRU POMPIERI, LA UN INCENDIU CE A APRINS DOUĂ CASE, ÎN ORAȘ

Incendiul a fost anunțat în jurul orei 10.00 și a fost unul de proporții, în condițiile în care, după trei ore, pompierii încă erau la fața locului, pentru a stinge ultimele focare.

Focul a cuprins două case – din fericire, nelocuite – una, pe strada Banat, cealaltă, pe strada Gării, iar intervenția pompierilor  (condusă chiar de inspectorul șef al ISU, maiorul Radu Covaci) a fost îngreunată de vânt.

Nefiind case locuite, nu s-a pus problema existenței victimelor și, potrivit pompierilor, au ars aproximativ 300 mp de acoperiș și au fost degradați pereții și tavanele camerelor din cele două case.

Tot pompierii spun că este posibil ca incendiul să fi izbucnit din cauza folosirii focului deschis în spații deschise.

Iată cum sună descrierea ”tehnică” a acestui eveniment, făcută de reprezentanții ISU:

”Astăzi, în jurul orelor 10:05, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

La fața locului s-au deplasat 3 ASAS (n.r: autospeciale de stingere cu apă și spumă) din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu și 1 ASAS din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni.

Datorită vântului puternic, incendiul s-a extins la o a doua locuință, ambele case fiind nelocuite.

Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, in urma căruia au ars aproximativ 300 mp. de acoperiș, s-au degradat pereții și tavanul locuințelor.

Cauza probabilă a producerii incendiului fiind focul deschis în spații deschise.”

foto: Realitatea giurgiuveană

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER