18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZILE ŞI NOPŢI AGITATE PENTRU FORŢELE DE ORDINE DIN GIURGIU

Incendii şi accidente – de asta au avut parte pompierii şi poliţiştii în ultimele zile.

Cei mai ocupaţi au fost – ca de obicei – pompierii – care au avut de-a face cu incendii de vegetaţie uscată, cu case arse, dar şi cu mai multe Tiruri cuprinse de flăcări.

Incendierea miriștilor – ce pare a fi devenit, în această perioadă, un adevărat ”sport județean” la Giurgiu – continuă să facă ravagii în județ.

Cel mai recent astfel de eveniment a fost înregistrat duminică, în jurul orei 15.30, în localitatea Dealu, unde au ars circa 3 hectare de vegetație uscată.

Problema este că de la miriștea aprinsă, focul s-a extins la o casă și un autoturism BMW. Intervenţia pompierilor de la Detaşamentul Bolintin, dar şi a colegilor de la Garda Roata a limitat urmările incendiului, dar tot a ars automobilul şi acoperişul casei, care, din fericire, nu era locuită.

Seara, în jurul orei 21, aceiaşi pompieri de la Detaşamentul Bolintin erau chemaţi să intervină în judeţul vecin – Ilfov, unde, la Dragomireşti, în apropiere de A1, în curtea unei firme, ardeau trei capete de tractor. Două autospeciale de la Bolintin şi alte patru de la ISU Ilfov au reuşit, în final, să stingă focul, în urma incidentului fiind rănit uşor un şofer polonez.

Potrivit cercetărilor ce au urmat, incendiul ar fi pornit de la o instalaţie de încălzire defectă, care a prins, apoi, motorina din rezervoare.

Nici prima zi a noii sptămîni nu a fost lipsită de evenimente, luni dimineaţă, în jurul orei 7, fiind înregistrat un accident rutier pe DN 5, în zona Alidora.

Potrivit Poliţiei, un tânăr de 26 de ani, din comuna Vidra, judetul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism, din direcția București-Giurgiu, într-o curbă periculoasă, la km 48+300 pe DN 5, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului.

A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În urma evenimentului a rezultat rănirea acestuia, fapt pentru care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER