18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DERANJAT DE ACUZAŢIILE PRIMARULUI BARBU, BĂDĂLĂU LANSEAZĂ ATACURI FURIBUNDE LA ADRESA EDILULUI DIN GIURGIU

După conferinţa de presă în care primarul Nicolae Barbu a spus lucrurilor pe nume, declarând că distribuirea celor 7,5% din IVG către localităţile din judeţ este amânată şi condiţionată de voturile obţinute de PSD la europarlamentare, preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a lansat un atac furibund la adresa edilului din Giurgu, organizând, în mod special, o conferinţă de presă pentru a-l „demoniza” pe Barbu.

Bădălău încearcă, prin orice mijloace, să se disculpe de acuzaţiile aduse de Barbu, una dintre acestea fiind legată de proiectele pe PNDL, despre care Bădălău afirmă că singurul vinovat este Barbu, care „mai şi minte, pe deasupra”:

“PNDL I și II au fost programe încheiate între UAT –uri și Ministerul Dezvoltării direct. În acest program n-a fost implicat nici Consiliul Județean, nici Prefectura, nici altă instituție. Primarii au lucrat direct cu ministerul, acolo s-au depus proiectele, acolo au semnat contractele, de acolo s-au alocat banii.

Afirmația că ”nu mi-au dat proiecte” este total greșită. Dacă Primăria Giurgiu, primarul Barbu în speță, n-a depus proiecte, nu este vina nimănui … Că are regrete, îl înțeleg, dar asta nu-i dă dreptul să spună că președintele Consiliului Județean sau senatorul Niculae Bădălău nu i-au dat proiecte.

Nici n-as fi avut cum să intervin, pentru că ar fi fost trafic de influență.

Deci nu a depus proiecte și aici a mințit, și minte în continuare”-  afirmă Bădălău.

Acesta găseşte rapid şi o explicaţie privind prezenţa sa la şedinţa cu primarii în care s-a stabilit repartizarea banilor de la buget, explicând că, de fapt, el ar fi ajuns la acea întâlnire la sfârşit şi că singurul scop al prezenţei sale acolo ar fi fost informarea primarilor cu privire la Ordonanţa 114.

În ceea ce priveşte repartizarea banilor proveniţi din impozitul pe venit, Bădălău e de părere că aceşti bani trebuie orientaţi cu prioritate către localităţile ce au probleme cu asigurarea fondurilor pentru plata salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap şi cele ce nu îşi pot asigura fondurile pentru investiţii.

Voalat, asta înseamnă că nu municipiul este cel ce ar trebui să primească aceste fonduri…

Bădălău mai spune că împărţirea acestor fonduri nu ar influenţa în niciun fel aprobarea bugetelor locale şi că o astfel de afirmaţie ar fi o altă “minciună gogonată” lansată de primarul Barbu.

Liderul PSD nu a uitat să atace nici întâlnirea reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor cu reprezentanţii Guvernului, despre ale cărei rezultate spune că dezavantajează clar municipiul Giurgiu, vinovat fiind – evident – tot primarul Barbu…

Una peste alta, Bădălău a convocat o conferinţă de presă exclusiv pentru a lansa – alături de “finul” Mina – o rafală de acuzaţii la adresa primarului Nicolae Barbu, care a îndrăznit să-l supere cu “aroganţa de a avea impresia că ştie totul”….

Cu alte cuvinte, Barbu a avut “tupeul” de a ieşi din “poziţia ghiocelului” impusă în PSD şi de a spune adevărul, ceea ce, clar, deranjează foarte tare!

Contrar intenţiilor, însă, reacţia virulentă a “capilor” PSD Giurgiu nu face altceva decât să întărească convingerea că primarul Barbu are dreptate în toate acuzaţiile lansate.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER