18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TIRURILE VOR CIRCULA, DIN NOU, PRIN RUDARI

Este anunţul făcut de primarul Nicolae Barbu, într-o recentă conferinţă de presă.

Acesta a precizat că este vorba despre sensul de intrare în ţară, în timp ce traficul pe sensul de ieşire din ţară se va desfăşura, în continuare, pe la sediul Poliţiei Locale.

Edilul a menţionat că de vină este „lipsa de înţelegere” a Poliţiei de Frontieră, care  a refuzat să deschidă vechiul drum de acces situat în spatele sediului Poliției Locale.

În perioada în care circulaţia Tirurilor a fost oprită, în zona Rudari a fost refăcut carosabilul, s-au trasat marcaje şi au fost îamenajate mai multe treceri de pietoni.

Problema principală – lipsa trotuarelor – rămâne, însă, nerezolvată. Şi asta pentru că zona Rudari este inclusă într-un proiect cu finanţare europeană, iar dacă Primăria ar realiza trotuarele din zonă cu fonduri proprii, ar pierde circa 7 milioane de euro, bani din proiectul menţionat, pentru modernizarea zonei.

Este de aşteptat ca decizia reluării circulaţiei Tirurilor prin Rudari să stârnească noi nemulţumiri ale locatarilor din zonă, după ce, în urmă cu circa o lună, acolo a murit o femeie, lovită de un  autocamion.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER