18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SITUAŢIE GRAVĂ LA PIETRIŞU: PORCII SACRIFICAŢI DE DSV, FURAŢI DE LOCALNICI!

În urmă cu câteva zile, ca urmare a apariţiei mai multor focare de pestă, inspectorii DSV au decis sacrificarea tuturor porcilor din Pietrişu.

S-a trecut la treabă şi au fost omorâţi toţi porcii din localitate, indiferent dacă erau bolnavi sau nu.

Problemele au apărut după omorârea porcilor. Cadavrele au fost încărcate în remorci, pentru a fi transportate spre locurile unde sunt distruse.

Doar că respectivele remorci – spun localnicii, care au şi fotografii ce demonstrează spusele lor – au rămas de izbelişte, iar unii „întreprinzători” din Pietrişu nu au ratat ocazia de a face – probabil – un ban în plus, aşa că s-au apucat să fure leşurile din respectivele remorci.

Pe reţelele de socializare circulă o serie de fotografii ce arată câteva persoane – cel mai probabil, localnici – care descarcă leşuri din remorcă şi le încărcă în nişte căruţe.

Nu se ştie de ce şi ce intenţii au aceste persoane, dar nu e greu de dedus că nu fac asta ca să ducă leşurile la distrus, ci, probabil, pentru a le vinde, ceea ce – dacă se dovedeşte adevărat – este extrem de grav!

La fel de grav este şi faptul că respectiva remorcă, plină cu cadavre de porci, nu este supravegheată de nimeni şi niciun reprezentat DSV nu este în zonă. Asta, în condiţiile în care – se ştie – de regulă, când se realizează astfel de acţiuni, apar adevărate „comandouri de forţă” (Poliţie, Jandarmi, veterinari, reprezentanţi ai Primăriei), care să înăbuşe orice încercare a localnicilor de a se opune acţiunilor de sacrificare.

Când vine vorba despre ce se întâmplă „după măcel”, însă, se pare că nimeni nu mai este interesat,  Cel puţin asta reiese din fotografiile care circulă intens pe facebook.

Aşadar, este foarte posibil ca leşurile furate să fie, ulterior, scoase la vânzare, aşa că, mare atenţie de unde şi cum cumpăraţi carne de porc!

Mai multe imagini sugesive despre situaţia de la Pietrişu aici: https://m.facebook.com/nelurodica.musca/posts/pcb.581103935630513/?photo_id=581103405630566&mds=%2Fphotos%2Fviewer%2F%3Fphotoset_token%3Dpcb.581103935630513%26photo%3D5

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER