14 decembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

A DOUA LUNĂ DE DEZINSECȚIE ÎN ORAȘ; SUNT PROGRAMATE NOUĂ ZBORURI PENTRU TRATAMENTE AVIOCHIMICE

Primăria municipiului Giurgiu prin Giurgiu Servicii Publice efectuează activități de dezinsecție terestră pe raza municipiului încă de la începutul lunii aprilie a anului curent.

Sunt planificate tratamente în fiecare săptămână după cum urmează:

– în fiecare marți a săptămânii sunt efectuate activități de dezinsecție terestră pe zonele verzi din cartierele Tineretului Nord, Tineretului Sud și Oinac;

– în fiecare miercuri a săptămânii sunt efectuate activități de dezinsecție terestră pe zonele verzi din cartierele Decebal, Negru Vodă, zona Milan, Clopotari ;

– în fiecare vineri a săptămânii sunt efectuate activități de dezinsecție terestră în parcurile din municipiul Giurgiu (Parcul Alei, Parc Telefoane, Parcul din zona Turnului cu ceas, Parcul Regina Maria, Parcul din zona Catedralei, Parcul Fabrica de Zahăr, Parcul Tineretului, Parcurile din zona CF-urilor, Parcul Mihai Viteazul, Parcul Clopotari și Parcul Elevilor) și pe zonele verzi din cartierele CFR și Istru.

De asemenea, începând cu data de 20 mai 2024, în intervalul orar 22:00 – 24:00, vom acționa și cu sistemul prevăzut cu tun de pulverizare substanțe biocide în fiecare luni, miercuri și vineri a săptămânii.

Pentru această activitate, au fost luate în calcul 14 trasee, care acoperă aproximativ 80% din străzile și aleile municipiului Giurgiu.

Totodată în săptămâna 27-31 mai 2024 vor fi efectuate 9 zboruri de tratamente aviochimice, pe o suprafață de aproximativ 1500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan).

Substanțele biocide ce vor fi utilizate în activitățile de dezinsecție terestră și aeriană sunt următoarele:

  • VECTOBAC WG este un larvicid (biocid) biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate. Vectobac WG poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, dar și pe suprafețe populate de plante, deoarece nu este dăunător acestora și nu le afectează în niciun fel, după cum reiese și fișa de securitate și avizul nr. FR-2015-0038, acordat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide. Este utilizat pe orice suprafață de apă unde țânțarii se înmulțesc, sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de țânțari, având o acțiune de la 2 până la 7 zile de la aplicare. Concentrația recomandată de producător este cuprinsă între 0,125 – 1,00 kg/ha, în funcție de densitatea populației de țânțari.
  • AMPLAT este un insecticid (biocid) cu acțiune împotriva populațiilor de insecte dăunatoare ce afectează sănătatea publică și este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 645BIO/18/12.24. Amplatul este eficient pe o perioadă îndelungată de timp, manifestându-se până în a 28-a zi după aplicare. Indicațiile de la producător privind concentrația de Amplat sunt următoarele: 0,20% – 2%;
  • SOLFAC TRIO EC 140 NF este un insecticid cu acțiune împotriva țânțarilor, muștelor, gandacilor, etc și de asemenea este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 5645BIO/18/12.24. Biocidul acționează prin contact și ingestie, asigurând un efect de șoc și un timp de acțiune îndelungat, până la 8-10 săptămâni. Concentrația recomandată de producător este de 0,40% – 0,80% în funcție de gradul de infestare (normal sau grav);
  • BIOTRIN PLUS este un insecticid concentrat emulsionabil pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare. Biotrinul Plus este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 3226BIO/18/12.24. Se utilizează în concentrați între 0,2-0,6%, ținând cont de gradul de infestare.

Toate tratamentele vor fi aplicate cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Dacă prognoza meteorologică nu permite efectuarea activităților planificate, acestea vor fi reprogramate.

Primîria municipiului Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER