18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

A FUGIT DE POLIȚIE PENTRU CĂ ERA BEAT, DAR ÎN FINAL A AJUNS ÎN CĂTUȘE…

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au reținut un bărbat, de 52 de ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în cadrul unui dosar penal care vizează și infracțiunea de braconaj cinegetic.

Ieri, 30 septembrie a.c., ora 15.25, polițiștii Serviciului Rutier au indicat semnal de oprire unui autoturism, care se deplasa pe D.J. 603, din direcția Mihai Bravu spre Stoenești, însă conducătorul acestuia a refuzat oprirea, continuând deplasarea în mod haotic, spre localitatea Uzunu.

Ulterior, în sensul giratoriu aflat la intersecția D.N.5 cu D.J.603, șoferul ar fi efectuat o manevră nefirească și ar fi pătruns pe contrasens, polițiștii procedând la urmărirea acestuia, până în extravilanul localității, respectiv pe un fond cinegetic, unde a fost imobilizat.

Întrucât se afla într-o stare vădită de ebrietate, acesta a fost supus testării cu aparatul etilotest, însă a refuzat acest lucru, cât și transportarea la spital, pentru prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, polițiștii au descoperit două arme de vânătoare și mai multe elemente de muniție, cercetările fiind continuate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate de către aceștia, s-a constatat faptul că armele figurau înscrise în permisul de armă deținut de către bărbatul în cauză, însă acesta nu poseda autorizație de vânătoare pentru ziua respectivă.

Atât armele, cât și muniția au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, acesta a fost reținut, pentru 24 de ore.

Astăzi, 1 octombrie a.c., bărbatul va fi prezentat unității de parchet competente, cu propuneri procedurale.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER