18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EVADAT DIN PROPRIA CURTE, A AJUNS DIRECT ÎN AREST!

La data de 19 decembrie a.c., ora 11.00, polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități pe linie de supraveghere judiciară, fiind efectuate verificări la domiciliile persoanelor aflate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Cu ocazia controlului efectuat la domiciliul unui bărbat, de 45 de ani, din municipiul Giurgiu, aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, acesta nu a fost găsit, părăsind locuința fără permisiunea organului judiciar.

La scurt timp, în urma investigațiilor efectuate, bărbatul în cauză a fost depistat, de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu, pe strada în care acesta locuia.

Întrucât a încălcat măsura arestului la domiciliu, la data de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de evadare, ocazie cu care acesta a fost reținut, pentru 24 de ore, iar astăzi, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

De la începutul anului până în prezent, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu, în 14 situații, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evadare, de către persoanele aflate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Urmare a activităților desfășurate de polițiști, instanțele de judecată competente au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu măsura arestării preventive, în 5 cazuri.

Tototdată, în 4 situații au fost emise mandate de arestare preventive, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de evadare.

Reamintim că, Legea nr. 146 din 17 mai 2021 a completat alineatul (3) din articolul 285, Cod Penal, în sensul că, se consideră evadare încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligației de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau condițiilor de deplasare, stabilite potrivit legii.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER