16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

A VENIT ŞI RĂSPUNSUL LA ÎNTREBAREA CE ÎI FRĂMÂNTĂ PE GIURGIUVENI: „DE CE AU SUNAT SIRENELE AZI-NOAPTE”?

Alarmele ce au sunat vineri dimineaţă au pus pe jar mulţi giurgiuveni, care, treziţi brusc din somn, nu au ştiut ce să creadă: era o alarmă reală, era o situaţie de urgenţă sau altceva?

„Primăria municipiului Giurgiu prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență vine cu următoarele precizări în urma declanșării sirenelor în dimineața zilei de 11 august 2017:

În jurul orelor 02:30-03:00 mai mulți adolescenți au forțat cu un briceag sistemul de siguranță al tabloului, în același timp acționând și butonul de alarmare amplasat într-o scară a blocului turn din cartierul Oinac, faptă ce a condus inevitabil la declanșarea sistemului de alarmare publică.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență specifică faptul că nu a fost necesară intervenția angajaților, deoarece sistemul se decuplează singur în momentul în care butonul nu mai este apăsat sau în cazul prezentat, forțat.

Pentru moment, în vederea preîntâmpinării acestor fapte, angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Giurgiu au blocat sistemul de siguranță al tabloului, deconectându-l de la alimentarea cu energie electrică.

Primăria municipiului Giurgiu transmite pe această cale giurgiuvenilor să dea dovadă de un comportament adecvat de conviețuire în comunitate, mai ales că astfel de fapte pot crea panică în rândul cetățenilor.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER