18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACCIDENT DE SKI-JET PE CANALUL PLANTELOR

Vineri noapte, în jurul orei 01:00, ISU Giurgiu a fost solicitat pentru a interveni în municipiul Giurgiu, pe Canalul Plantelor pentru căutarea și salvarea a două persoane, posibil înecate.

La fața locului s-au deplasat zece subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o barca cu motor, o ambulanță SMURD, precum și echipaje SAJ.

Pentru căutarea celor doi, a fost nevoie de intervenția scafandrilor.

O femeie de aproximativ 30 de ani a fost salvată și adusă la mal, conștientă.

Bărbatul de aproximativ 35 de ani a fost găsit la aproximativ 200 de m de skijet-ul cu care se aventurau, inconștient, cu capul în apă.

Imediat s-au început manevrele de resuscitare, însă fără rezultat, bărbatul fiind declarat decedat.
Intervenția a durat aproximativ 2h – anunță pompierii de la ISU.

La rândul lor, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă:

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, la orele 00:45, poliţiştii au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că în zona plaja veche, pe canalul Plantelor din municipiul Giurgiu, s-a produs o coliziune între un skijet şi un corp dur, în urma căruia au rezultat probabil două victime. La faţa locului s-au deplasat forţele de intervenţie care au constatat că pe luciul de apă, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de mal, o persoană de sex feminin aflată în apropierea unui skijet, solicita ajutor. În urma intervenţiei, au fost aduse la mal atât tânăra de 29 de ani, din municipiul Bucureşti, cât şi un bărbat de 34 de ani, din comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă de IPJ Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER