27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACTE FALSE, ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ ȘI MARFĂ CONTRAFĂCUTĂ – ”BILANȚUL” ZILEI ÎN VAMA GIURGIU

Cetățean irakian cu documentul altei persoane, depistat la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au depistat o persoană de sex feminin, cetăţean irakian, care a încercat să intre ilegal în ţară folosind un pașaport eliberat de autoritățile engleze, aparținând altei persoane.

În data de 19.04.2018, în jurul orei 03.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasageră într-un autoturism, o persoană de sex feminin care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport eliberat de autoritățile engleze.

Procedând la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu este una și aceeași cu cea din fotografia pașaportului, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul irakian F.N.M., în vârstă de 31de ani. Faţă de cele constatate, femeia a declarat că a procurat pașaportul prezentat la control din Sofia- Bulgaria, contra sumei de 2.300 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Anglia  pentru a se angaja.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar aceasta a fost preluată de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

 

1.100 pachete cu țigări, descoperite într-un  autoturism la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unei acţiuni specifice, 1.100 pachete cu țigări pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse într-un autoturism.

În data de 19.04.2018, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse din tutun.

Astfel, a fost selectat pentru control, un autoturism condus de cetăţeanul bulgar D.S., în vârstă de 25 de ani. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele cetăţeanului bulgar, 1.100 pachete cu țigări.

La cercetări acesta a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și urma să le transporte în state din vestul Europei pentru a le comercializa.

Ţigările, în valoare de 19.540 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Peste 250 de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 260 articole textile și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 18.04.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, a fost selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, cantitatea totală de 260 articole textile și de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este cetățeanul turc K.A., în vârstă de 56 de ani, șoferul mijlocului de transport internaţional. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din diverse bazare din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu deținea documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 25.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.

                                    

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Comisar şef  de poliţie Cazacu Danut

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER