2 martie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACȚIUNE CULTURALĂ PENTRU COPIII INSTITUȚIONALIZAȚI

Copiii beneficiari de măsură de protecție specială în Complexul de Servicii Sociale și în trei case de tip familial, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au participat în data de 29 martie 2023 la o activitate cultural-educativă desfășurată la sala de lectură a Bibliotecii  Județene  I.A. Bassarabescu.

Acțiunea intitulată “Giurgiu, file de istorie și literatură a avut drept scop cunoașterea de către copii a valorilor istorice și literare, ca parte integrantă a patrimoniului cultural local.

Cu această ocazie, reprezentanți ai Muzeului Județean Teohari Antonescu și Bibliotecii Județene I.A. Bassarabescu  le-au prezentat  copiilor aspecte interesante legate de istoria și obiective culturale ale orașului Giurgiu și le-au vorbit despre scriitori născuți în Giurgiu și zona Vlașca.

În cadrul activității a avut loc un concurs “Cine știe, câștigă!” iar copiii care au  răspuns corect la întrebări legate de tema prezentată au fost premiați cu cărți.

Între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu și Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu și Muzeul Județean Teohari Antonescu au fost încheiate  protocoale de colaborare care  vizează organizarea de acţiuni educative în care să fie implicați copiii şi tinerii aflați în plasament în structurile rezidențiale ale  D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER