12 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACȚIUNE DE ÎMPĂDURIRE LA PRUNDU: PESTE 17.000 DE PUIEȚI, PLANTAȚI PE APROAPE CINCI HECTARE

Un număr de 17.160 de puieți forestieri de stejar roșu, salcâm și vișin turcesc sunt plantați azi, 22 martie 2024 pe o suprafață de 4,29 hectare în localitatea Prundu, județul Giurgiu, cu sprijinul ADM România, a altor companii implicate și a Ocolului Silvic Giurgiu, sub coordonarea Asociației EcoAssist, inițiatoarea proiectului „Plantăm fapte bune în România”.

ADM România sprijină această inițiativă și plantează 7.000 de puieți forestieri cu voluntari, pe o suprafață de 1,75 de hectare, contribuind la realizarea unei noi păduri în localitatea Prundu, județul Giurgiu.  

ADM s-a angajat la nivel global să contracareze defrișările și să sprijine conservarea apei și a biodiversității pe tot lanțul nostru de aprovizionare. Ne implicăm în proiecte de refacere a mediului și a biodiversității cu speranța că putem contribui, după puterile noastre, la o lume mai bună, de care să ne bucurăm cu toții, noi și generațiile următoare. Pentru ADM, este un mod de a sprijini activ comunitățile în care operăm, cu încrederea că îmbogățim astfel viețile oamenilor și descătușăm puterea naturii”, spune Anton Povkhan, General Manager ADM Regiunea Dunării.

Pădurea nu se oprește la plantarea puietului, acolo abia începe! Un ciclu complet din momentul în care sămânța încolțește până când arborele matur, la rândul lui, dă pădurii alte semințe durează zeci de ani. Pădurea nu ia naștere, pădurea continuă. În pădurea cultivată, prezența omului nu este o alegere, este o obligație. Suntem acum în mijlocul unui nou sezon de plantare, alături de voluntari„, a declarat Marin Toma, Președintele Asociației EcoAssist.

După realizarea acțiunii de plantare a puieților forestieri, noua pădure de la Prundu, plantată și cu sprijinul ADM România, va fi monitorizată timp de 3 până la 5 ani, pentru a se asigura dezvoltarea sănătoasă a puieților.

ADM România este unul dintre cei mai mari operatori în comerțul cu cereale și semințe oleaginoase din România și regiunea Dunării. Operează o rețea de silozuri pe traseul dunărean, o flotă de barje și unul dintre cele mai mari terminale din portul Constanța. Echipa ADM România numără în prezent 400 de angajați.  

Despre Plantăm fapte bune în România

Din 2011 și până în prezent, 50.000 de voluntari și firme de împădurire au plantat și îngrijit peste 3.495.000 de puieți, pe o suprafață de 825 hectare, preponderent pe terenuri publice neproductive, în localități din 36 de județe ale României.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER