19 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACȚIUNE DE SUCCES A CONSILIULUI ELEVILOR DE LA COLEGIUL MAIORESCU

Cu toate că ploaia le-a ”încurcat” planurile pentru ziua de 1 iunie, elevii Colegiului Maiorescu au reușit să transforme acțiunea programată pentru marți într-un succes (chiar dacă nu s-a desfășurat pe pietonala din centrul orașului, așa cum era programat, ci în incinta Colegiului).

Concret, este vorba despre cea de-a treia ediție a proiectului ”Dacă (d)ai o carte,… ai parte”, proiect derulat de Consiliul Elevilor, la activitatea de astăzi fiind prezenți și reprezentanți ai administrației locale, în frunte cu primarul Adrian Anghelescu.

De altfel, reprezentanții Primăriei sunt cei care dau detalii despre ineditul proiect al elevilor de la Maiorescu:

”Biblioteca reprezintă unul dintre spaţiile cele mai importante dintr-o instituţie şcolară, întrucât contribuie la apropierea tinerilor de lectură şi sprijină corpul profesoral în reuşita actului educaţional. Deşi internetul reprezintă o provocare a lumii moderne, biblioteca rămâne o constantă culturală, un simbol al profunzimii spirituale.

În acest context, este evidentă necesitatea de a mări şi actualiza permanent fondul de carte al bibliotecii. Modernizarea nu înseamnă schimbarea mobilierului, ci schimbarea cărţilor deteriorate, reactualizarea permanentă a fondului de carte. Un prim pas în acest sens este propus de proiectul în care sunt implicaţii elevii, care vor face donaţie de carte, urmând să fie implicată şi comunitatea locală.
Proiectul îşi propune, de asemenea, încurajarea elevilor de a participa la acţiuni de voluntariat, de a se implica în viaţa comunităţii, de a înţelege că pot schimba, în calitate de cetăţeni, lumea în care trăiesc, formându-le o atitudine civică pozitivă.
Ploaia nu a împiedicat astăzi elevii să vină la Colegiul Național „Ion Maiorescu” pentru a dona o carte bibliotecii și apoi de a face un schimb cu colegii prezenți. Elevii de gimnaziu, cititori pasionați, au fost atrași de genul fantasy, de aventuri, cu subiecte din actualitatea școlară. Cei de liceu s-au orientat spre eseu, poezie, carte pentru adolescenți, literatură clasică.
De asemenea, Departamentul de arte al Consiliului școlar al elevilor a inițiat realizarea din materiale reciclabile a unor semne de carte ce au fost oferite gratuit participanților. Nu întâmplător, mottoul acestei întâlniri este „Lasă un semn de carte în școala în care înveți.”
La eveniment a participat dl Petre Crăciun, cetățean de onoare al orașului, scriitor și absolvent al colegiului. De asemenea, au fost prezenți dl primar Adrian Anghelescu alături de reprezentanți ai administrației locale și județene, dna inspector general prof. Sârbu Adelina și dna Elena Ion, din partea bibliotecii județene.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER