27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACȚIUNE FĂRĂ PRECEDENT: TOATE RADARELE PE ȘOSELE!

Se va întâmpla de la miezul nopții de marți spre miercuri, când se dă startul unei acțiuni ample împotriva vitezomanilor. Și nu numai polițiștii români vor fi pe șosele cu radarele, ci toți colegii lor din întreaga Uniune Europeană:

”Începând din această noapte, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acționa simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, se va derula acțiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019)” – se arată într-un comunicat oficial al Poliției Române.

Acțiunea este binevenită în România, în condițiile în care țara noastră se situează pe ultimul loc în statisticile europene privind siguranţa pe şosele, în principal din lipsa infrastructurii. Pe lângă această problemă, mai sunt şi alţi factori care conduc la aceste statistici, precum educaţia în trafic, modul în care conducătorii auto percep să respecte regulile, precum şi lipsa unor sisteme radar eficiente.

Potrivit statisticilor Consiliului European pentru Siguranţa în Transporturi, în România s-au înregistrat în 2017 un număr de aproape 100 de decese la un milion de locuitori din accidente auto, dublu faţă de media UE (50 de decese la un milion de locuitori). Aceste statistici plasează România pe ultimul loc în UE la acest capitol. Pe primele locuri sunt situate Norvegia, cu 20 de decese la un milion de locuitori, Suedia, Marea Britanie şi Cehia, cu aproape 30 de decese la un milion de locuitori în 2017.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER