27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AFACERILE CU TESTE COVID NEGATIVE FALSIFICATE AU AJUNS ȘI LA GIURGIU

UPDATE: În urma efectuării celor 5 percheziții, polițiștii au ridicat probe și mijloace materiale de probă care urmează să fie exploatate și valorificate în cadrul anchetei penale.

Totodata au fost desfășurate activități procedurale constând în audieri de persoane.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru probarea și documentarea activității infracționale.

 

În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Giurgiu, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, constând în aceea că administratorii societăților comerciale au pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul Sars-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate – anunță Poliția Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER