4 decembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AI VELEITĂȚI DE DIRIJOR? ÎNVAȚĂ, LA GIURGIU, DE LA PROFESIONIȘTII CORULULUI ”MADRIGAL”

În  perioada 8 – 9 iunie, în orașul Giurgiu va avea loc un nou Atelier Cantus Mundi, sub egida Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”. Atelierul este gratuit și se adresează tuturor celor care își doresc să își dezvolte abilitățile dirijorale. Participanții vor avea ocazia de a învăța direct de la membrii Corului Madrigal noțiuni de bază ale dirijatului coral și ale managementului unui astfel de ansamblu. Formatorii acestui atelier vor fi: Cezar Verlan – dirijorul secund al Corului Madrigal, Silvia Maxim și Angelica Baciu, ambele membre ale Corului Madrigal și Ana-Maria Rusu, consultant artistic al Corului Madrigal.

Programul Național Cantus Mundi organizează aceste ateliere în cadrul unei campanii extinse, desfășurată la nivel național, cu scopul promovării mișcării corale, sub sloganul ”Schimbăm România prin muzică!” În 2018, peste 300 de persoane s-au înscris la Atelierele Cantus Mundi, echipa ajungând până acum în 8 orașe: Gura Râului, Buzău, Brașov, București, Pecica, Ploiești, Pitești și Târgoviște. Persoanele care doresc să își asigure un loc în sală la Atelierul din Giurgiu pot contacta via e-mail echipa Cantus Mundi la adresa contact@cantusmundi.com.

Programul Național Cantus Mundi a fost înființat în anul 2011 la inițiativa reputatului dirijor Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal. În 2014, Programul Național Cantus Mundi a devenit, prin Hotărâre de Guvern, o Direcție în cadrul instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.  În 2018, anul în care România celebrează Centenarul Marii Uniri, Programul Național Cantus Mundi va însuma 4100 de dirijori și 250.000 de coriști din cele 41 de județe ale României.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. În februarie 2018, ansamblul a împlinit 55 de ani de activitate neîntreruptă, pe cele mai importante scene din țară și din străinătate – anunță organizatorii activității.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER