18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALCOOL BULGĂRESC PENTRU BELGIA, CONFISCAT LA VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un microbuz, ascunse în portbagaj și sub scaune, 534 de sticle ce conțineau băuturi alcoolice care aparțineau șoferului mijlocului de transport, un cetățean bulgar, în vârstă de 43 de ani şi pentru care nu avea documente legale.

În seara de 14.12.2021, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui microbuz.

În urma unui control amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj și sub scaune, ascunse, 534 de sticle ce conțineau băuturi alcoolice.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că produsele sus-menționate, în cantitate totală de 200 de litri, aparțineau șoferuluimijlocului de transport, care însă nu poseda documente legale de provenienţă, transport sau import.

Conform declarațiilor acestuia, cele 534 de sticle cu băuturi alcoolice au fost achiziționate din Varna – Bulgaria și intenționa să le comercializeze pe teritoriul Belgiei.

Produsele, estimate la o valoare de 37.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunilor de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

 

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu Steliana

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER