21 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALEGEREA LUI MARIN ANTON CA PREŞEDINTE AL PNL GIURGIU PROVOACĂ REACŢII DURE

Recentele alegeri din PNL Giurgiu şi rezultatele acestora nu au rămas fără ecou la nivel naţional. La scurt timp după ce s-a aflat că noul preşedinte al liberalilor giurgiuveni este controversatul Marin Anton, au şi apărut primele semnale în presa naţională, dar şi din „sânul” PNL central. Iată ce titrează două siteuri naţionale despre acest subiect:

www.dcnews.ro :

Partidul Național Liberal are parte de o numire dubioasă la vârf. Este vorba de Marin Anton care devenit liderul PNL Giurgiu.

Marian Anton a fost în PNL, PDL, dar și în PMP. Înainte de alegerile parlamentare, a revenit în Partidul Național Liberal.

Marin Anton este vizat de o anchetă a procurorilor anti-mafia. El este cercetat și de DNA într-un dosar în care este acuzat că și-a folosit influența pentru ca mai mulţi consilieri locali să voteze proiectele de hotărâri ale Consiliului Local Giurgiu care aveau ca obiect trecerea din domeniul public în domeniul privat și ulterior vânzarea prin licitație publică a suprafeței de 2.200 mp teren. Terenul a ajuns, în cele din urmă, la fiul unui alt parlamentar.

 

Senatorul PNL Daniel Zamfir a criticat un liberal care tocmai ce a venit la conducerea partidului.

Este vorba despre Marin Anton. Acesta a fost ales cu majoritate de voturi în funcția de președinte al PNL Giurgiu. Daniel Zamfir a spus că Raluca Turcan ar trebui vină cu un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

„Sincer, nici mai credeam că individul mai e în PNL. Numai în mandatul trecut ne-a trădat de două ori, plecând prima dată la UNPR și apoi la PMP. Sigur că fiecare organizație își alege liber conducătorul, dar parcă e prea de tot…

 Aici nu mai aplicăm criterii de integritate? Sau penalii noștri sunt băieții buni, iar ai lor sunt ăia răi Aștept o poziție publică a doamnei președinte interimar”, a spus Daniel Zamfir.

www.stiripesurse.ro

 

PNL își alege un președinte TRASEIST, cu dosare la DNA și DIICOT

Liberalii au lăsat deoparte Codul de integritate al partidului și au ales în funcția de președinte al organizației județene Giurgiu un om cu probleme penale, dar și cu vechi ștate de traseism politic.

În cadrul alegerilor din filiala județeană Giurghiu, Marin Anton a fost ales cu majoritate de voturi în funcția de președinte al PNL Giurgiu.

Marin Anton este un politician extrem de controversat. Marin Anton a fost membru PNL pina in 2007, a migrat la PLD,  devenind in urma fuziunii dintre cele doua partide, membru PDL. In aprilie 2012, inainte de caderea guvernului Ungureanu, a plecat la PNL, unde a ajuns in conducerea filialei Giurgiu. A fost implicat in mai multe scandaluri, inclusiv in ancheta privind Rafo Onesti, fiind un personaj controversat, dar extrem de bogat.

Ulterior, Marian Anton a plecat din nou din PNL și a trecut la PMP-ul lui Traian Băsescu. Înainte de alegerile parlamentare, Anton și-a amintit de vechea dragoste pentru PNL și a revenit în partid.

Marin Anton este vizat de o anchetă a procurorilor anti-mafia. Parlamentarul a fost chemat astăzi la DIICOT şi a fost interogat mai bine de trei ore într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi luare de mită. Numele său apare în dosar în urma unui denunţ. Deputatul este cercetat şi de DNA într-un dosar în care este acuzat că şi-a folosit influenţa pentru ca mai mulţi consilieri locali să voteze proiectele de hotărâri ale Consiliului Local Giurgiu care aveau ca obiect trecerea din domeniul public in domeniul privat si ulterior vanzarea prin licitatie publica a suprafetei de 2.200 mp teren. Terenul a ajuns, în cele din urmă, la fiul unui alt parlamentar.

În anul 2015, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul Lucian Iliescu, primar al municipiului Giurgiu la data faptelor, și deputatul Marin Anton într-un dosar privind fapte de corupție.

Lucian Iliescu este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale), conflict de interese, în formă continuată (două acte materiale), și instigare la folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, iar Marin Anton, președinte al organizației județene a unei formațiuni politice la data faptei, de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER