27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALERTĂ: SE ÎNCHID DOUĂ LICEE DIN GIURGIU, DUPĂ CHEFUL DEPUTATEI ELENA DINU! MAI MULȚI ELEVI CARE AU PARTICIPAT LA PETRECERE – INFECTAȚI CU CORONAVIRUS

Cele mai prestigioase licee din Giurgiu- ”Ion Maiorescu” și ”Tudor Vianu” – riscă să fie închise, din cauza depistării mai multor elevi infectați cu coronavirus, care au participat la petrecerea organizată de deputatul Elena Dinu pentru a sărbători majoratul fiului său.

Echipele DSP Giurgiu efectuează anchete epidemiologice la cele două unități de învățământ, după ce mai mulți elevi au fost depistați cu coronavirus, existând riscul iminent ca liceele menționate să fie închise.

Elevii depistați pozitiv s-au numărat printre participanții la petrecerea organizată de deputatul giurgiuvean Elena Dinu, la un celebru local din Giurgiu, unde au fost prezente peste 150 de persoane, ignorându-se total regulile impuse de autorități în pandemie.

Acum, Poliția face cercetări la restaurantul ce a găzduit petrecerea din week-endul trecut, organizatorul riscând dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, aceasta fiind doar una din măsurile ce ar putea fi luate împotriva patronului, care ar putea, însă, să se ”aleagă” chiar cu ridicarea licenței de funcționare și, implicit, închiderea locației.

Ne-am fi așteptat la mai multă responsabilitate din partea parlamentarului giurgiuvean, care, pe lângă faptul că este deputat, mai este și medic, ceea ce ar fi însemnat că știe foarte bine riscurile nerespectării legilor pe care chiar doamna deputat le-a votat…

Se pare, însă, că legile sunt făcute doar pentru oamenii de rând, nu și pentru aleșii neamului!

În replică,  deputatul Elena Dinu a dat publicității un comunicat de presă, în care precizează:

În legătură cu informaţia apărută, astăzi, 19 februarie, în presă, privind posibilitatea închiderii unor licee din municipiul Giurgiu din cauza unor elevi care ar fi participat la aniversarea fiului meu, la sfârşitul săptămânii trecute, doresc să fac următoarele precizări:

1. Persoanele depistate pozitiv la testarea pentru COVID-19, în unele licee din Giurgiu, NU au nicio legătură cu mine şi nu au fost prezente la aniversarea fiului meu.

2. De asemenea, doresc să menţionez că, la această aniversare, au participat în jur de 50 de tineri, într-o locaţie cu o capacitate de 350 de locuri, conform scenariului verde în care se află Giurgiu.

Cristina Elena Dinu”

Comunicatul Elenei Dinu a atras atenția altor colegi din presă, jurnaliștii de la giurgiu-tribune.ro semnalând o gravă eroare a parlamentarului giurgiuvean:

”După cum se vede, la punctul 2, Elena Dinu invocă scenariul verde în care se află municipiul Giurgiu care, în opinia domniei sale, ar permite organizarea de petreceri în restaurante la o capacitate de 50% din locurile disponibile în respectivul local.

Greșit. Pentru că, în Hotărârea de Guvern din 12 februarie 2021, cu privire la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, se specifică negru pe alb, că este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) în spații închise, cum ar fi saloane, restaurante, baruri, săli/corturi de evnimente. Așadar, restaurantele sunt deschise la Giurgiu, dar nu pentru petreceri și chefuri cu lăutari.

În acest context, legea a fost încălcată, de aici și sancțiunile poliției aplicate participanților și administratorului de restaurant.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER