27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALTĂ BURSĂ, ACELAȘI DEZINTERES PENTRU LOCURI DE MUNCĂ…

Pe data de 19 octombrie 2018  s-a  desfasurat  Bursa  Locurilor de Munca Vacante pentru Absolventi. Aceasta actiune este o masura activa care presupune confruntarea directa a cererii cu oferta de forta de munca.

Bursa s-a desfasurat , incepand cu  ora 9.00, in municipiul Giurgiu, la Restaurantul DANA V  si in orasul Bolintin Vale la sediul Bibliotecii  din localitate.

In vederea identificarii locurilor de munca vacante,  functionarii publici din cadrul  A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de 164 agenti economici.

Au  participat la bursa un numar de 33 agenti economici care au  oferit  456 locuri de munca vacante. Principalele domenii de activitate in care au fost oferite locuri de munca vacante sunt: constructii, industria confectiilor, industria alimentara, servicii, comert, asigurari, constructii nave, productia altor metale neferoase.

La aceasta bursa , au participat un numar de 214 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, din care 93 absolventi de invatamant fiind preselectate in vederea sustinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un numar de 33 absolventi si 50 alte categorii de persoane.

Din partea oficialitatilor locale, la aceasta editie a bursei au participat : directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Giurgiu, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Giurgiu, reprezentanti ai Institutiei Prefectului judetului Giurgiu, viceprimarul municipiului Giurgiu, director executiv al Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala Giurgiu si  membrii ai Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Giurgiu.

La bursa au fost prezenti reprezentanti ai: Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta ,,Vlasca” Giurgiu, Centrul Militar al judetului Giurgiu , Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu si Inspectortului de Politie Judetean Giurgiu care au promovat in randul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca oferta privind inscrierea la scolile de ofiteri si subofiteri .

 

La bursa au participat 5 detinuti in regim deschis de la Penitenciarul Giurgiu, carora le-au fost oferite informatii privind oportunitatea de a se inscrie in evidentele A.J.O.F.M. la data punerii in libertate , de asemenea s-a discutat cu agentii economici prezenti in vederea unei viitoare angajari.

Au raspuns invitatiei noastre de a participa la actiune reprezentanti ai Centrului Regional de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Giurgiu  care au venit insotiti de un numar de 12 persoane cu drept de munca aflate in prezent in centru. Pentru aceste persoane s-au purtat discutii in vederea incadrarii in munca cu 2 angajatori, medierea intre angajatori si migranti fiind asigurata de catre un reprezentant al ONG ,,AIDROM’’ care a asigurat traducerea.

Desi locurile de munca vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au fost numeroase si diversificate, interesul manifestat de catre persoanele fara loc de munca din judetul Giurgiu a fost foarte scazut, in comparatie cu anii anteriori, iar cei prezenti au fost dezinteresati in a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piata muncii.

AJOFM GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER