18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALTĂ ZI, ALTE CONFISCĂRI ÎN VAMĂ…

Bunuri în valoare de peste200.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 700de produse textile,susceptibile a fi contrafăcute,pe care un cetățean turca încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 14.01.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, au fost descoperite într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 700 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că posesorul bunurilor estecetățeanul turc D.M., în vârstă de 63 de ani. Persoana în cauză a declarat că intenționa să comercializeze produsele și nu deținea documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 202.000lei,au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Autoturism căutat de autorităţile din Italia,descoperit la P.T.F. Giurgiu

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care conducea un autoturism marca Mercedes-Benz, căutat de autorităţile din Italia.

În data de 13.01.2020, în jurul orei 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar P.M., în vârstă de 68 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz.

În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia la data de 15.01.2018.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în schimbul sumei de 700 de euro și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 4.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului P.F Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Agent șef adjunct de poliție Cocoru Alina,

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER