18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALTE PERCHEZIȚII ÎN JUDEȚ; VIZAȚI, DE DATA ACEASTA, AU FOST DEȚINĂTORII DE ARME ȘI VÂNĂTORII

La data de 25 noiembrie 2021, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu şi Ilfov, sub coordonarea procurorilor de caz, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în judeţul Giurgiu, pentru destructurarea a două grupuri specializate în comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, la regimul vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic.

Acţiunile au fost desfăşurate pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, în cadrul dosarelor penale instrumentate la nivelul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi pentru scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deţinute fără drept.

În urma percheziţiilor, au indisponibilizate 2 arme de tir supuse autorizării şi muniţia aferentă, deţinute ilegal, precum şi cadavrele a 2 exemplare de cervide, despre care există bănuiala că provin din săvârşirea unor infracţiuni de braconaj cinegetic.

Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, folosit la transportul celor 2 exemplare de cervide, iar 2 câini ogari au fost lăsaţi în custodie.

Activităţile au beneficiat de sprijinul specialiştilor criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, al poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu şi Ilfov şi al Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER