30 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ALȚI DOI MIGRANȚI AFGANI GĂSIȚI ASCUNȘI ÎNTR-UN CAMION LA VAMA GIURGIU

Doi cetățeni afgani au fost depistați de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, ascunși printre covoare și alte bunuri textile, în semiremorca unui ansamblu rutier. Aceștia, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 56 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor prezentate, bunuri textile din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că semiremorca mijlocului de transport avea prelata tăiată și cusută, motiv pentru au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.

Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperiți ascunși, doi tineri, cetățeni străini.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt de cetăţeni afgani, iar șoferul a declarat ca nu avea cunoștință despre prezenţa acestora în autocamion.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi tineri afgani, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Imaginile pot fi accesate pe site-ul: www.politiadefrontiera.ro

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Popazu Roxana

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER