27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AMENZI PE ȘANTIERELE DE CONSTRUCȚII DIN JUDEȚ

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Giurgiu a aplicat, luna aceasta, amenzi în valoare totală de 100.000 de lei, în urma controalelor efectuate la 21 de firme de construcţii din judeţ, unde au fost verificaţi dacă muncesc legal peste 200 de lucrători, au declarat miercuri reprezentanţi ai instituţiei.

„De la începutul lunii şi până acum, specialiştii în protecţia muncii din cadrul ITM Giurgiu au efectuat controale la un număr de 21 de firme de construcţii şi au verificat formele legale privind desfăşurarea activităţii în construcţii a peste două sute de lucrători pe şantiere. În urma acestor controale au fost depistate şi persoane care lucrau la negru şi pentru care nu au putut fi prezentate contractele de muncă, în aceste situaţii fiind aplicate amenzi în valoare totală de o sută de mii de lei”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Giurgiu, Robert Bene.

El a spus că astfel de controale, pe şantiere de construcţii, vor continua în iunie, urmând a fi verificate şi aspecte cu privire la protecţia muncii, sănătatea şi securitatea în muncă, iar în luna iulie vor fi demarate verificări în domeniul agricol.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER