27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ANABOLIZANTE ÎN VALOARE DE UN MILION DE LEI, CONFISCATE LA GIURGIU

4.000 de fiole cu privire la care există suspiciuni că ar conţine substanţe anabolizante au fost indisponibilizate în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice şi poliţiştilor de frontieră din Giurgiu.

„Vineri, 8 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice de la IPJ Giurgiu, împreună cu poliţişti din cadrul ITPF Giurgiu, au desfăşurat o acţiune comună în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, ocazie cu care au descoperit într-un autocamion cu semiremorcă, condus de un cetăţean bulgar de 24 ani, mai multe bunuri, fără documente de provenienţă, cu privire la care exista suspiciunea că sunt hormoni de creştere”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de IPJ Giurgiu.

Astfel, în urma controlului efectuat în interiorul semiremorcii au fost descoperite un număr de 40 de cutii a câte o sută de fiole fiecare, fără etichete şi fără a fi inscripţionate, ce conţin o substanţă de culoare albă ce prezintă caracteristicile unor substanţe anabolizante, hormoni de creştere, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Cantitatea de fiole, în valoare de aproximativ un milion de lei, destinată unei persoane fizice cu domiciliul în România, a fost ridicată de poliţişti în vederea expertizării şi dispunerii măsurilor legale.

În cauză urmează a se întocmi proces-verbal de sancţionare contravenţională pentru transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni cu produse care intră sub incidenţa Legii nr. 104/09.05.2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER