20 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ANGAJAȚII M.A.I. TESTAȚI PENTRU CORONAVIRUS, REZULTATE NEGATIVE

Rezultatele testelor efectuate celor 59 de jandarmi şi poliţişti care au intrat în contact cu poliţistul confirmat pozitiv cu noul coronavirus la finalul săptămânii trecute au ieşit negative, a declarat joi presei directorul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, Magdalena Mărcuţ.

„Au fost testaţi 32 de angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu şi 27 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu iar rezultatele care au sosit până acum sunt toate negative. Testarea cadrelor MAI a fost efectuată după ce un poliţist a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus iar acesta a avut contact cu alţi colegi de serviciu”, a declarat Magdalena Mărcuţ.

De asemenea, potrivit acesteia, şi pentru cei 221 de salariaţi ai structurilor rezidenţiale pentru copii şi pentru persoane adulte cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu testaţi înainte de a intra în tura de izolare preventivă la locurile de muncă în structurile rezidenţiale din Giurgiu şi Oinacu, rezultatele au ieşit negative.

În judeţul Giurgiu sunt 204 cazuri confirmate de infectare cu COVID-19, un număr de 93 de cazuri au fost declarate vindecate şi au fost externate. Totodată, au fost înregistrate patru decese.

În carantină instituţionalizată se mai află 168 de persoane, în autoizolare la domiciliu sunt 290 de persoane, iar cartierul Rudari cu trei sute de locuitori din comuna Prundu, judeţul Giurgiu, este în carantină şi este păzit de jandarmi şi poliţişti, după ce au fost confirmate la finalul săptămânii trecute 32 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER