17 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ANM ANUNȚĂ O PRIMĂVARĂ TIMPURIE, ÎN LUNA FEBRUARIE

Vremea se schimbă radical în România. Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Directorul ANM, Elena Mateescu, a prezentat prognoza meteo pentru începutul lunii februarie.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că luna februarie va avea temperaturi mai mari decât cele normale.

„Vorbim, cel puțin pentru debutul lunii februarie, de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, chiar maxime de 15-16°C.

Dacă de 1 februarie valorile de temperaturi vor atinge în partea de sud, sud-est și est a României 11-12 grade Celsius, același ecart și în zilele următoare, duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade, iar săptămâna următoare, luni, așa cum arată informațiile la acest moment, 15-16 grade în sudul extrem, inclusiv în Capitală, o maximă de 14-15 grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Până în februarie, vremea se menține rece

Până atunci însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața, o nouă noapte foarte rece, cu valori de temperaturi în depresiuni în jurul la -20 posibil -21 de grade.

„Mâine, de asemenea, o zi foarte rece, maxime între -2 până la 7 grade, dar minimele în continuare, în noaptea de marți spre miercuri, spre -20 de grade în depresiuni. Ultima zi a lunii ianuarie va fi cu valori de temperaturi în creștere ușoară.

Deja vorbim de maxime între -1 până la 12 grade și minime între -8 până la 0 grade, cel mult -15 grade în zonele depresionare din Carpații Orientali”, a mai spus directorul ANM.

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER