8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ANTRAX CONFIRMAT LA GĂUJANI!

Un giurgiuvean din comuna Găujani suferă de antrax. Este concluzia analizelor efectuate de specialiștii din Capitală, iar inspectorii DSV Giurgiu spun că totul a început în luna august, atunci când pacientul era internat la spitalul ”Victor Babeș” cu suspiciune de antrax. Asta după ce sacrificase, acasă, o capră.

La câteva zile după internare – mai exact pe 23 august – suspiciunea de antrax era infirmată de analizele de la Institutul Cantacuzino, însă p 6 septembrie, pacientul era din nou internat, iar analizele făcute de data aceasta arătau că suferă de antrax. După alte câteva zile, și specialiștii Institulului de Diagnostic și Sănătate Animală București, acolo unde au ajuns probele colectate de inspectorii DSV din gospodăria pacientului, confirmau existența bacilului antraxului.

În aceste condiții, DSV anunță că a luat toate măsurile impuse în astfel de situații, astfel încât focarul de antrax să nu se extindă, printre aceste măsuri numărându-se și vaccinarea de necesitate la animalele receptive din Găujani.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER