25 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

APROAPE 2.000 DE PACHETE DE ȚIGĂRI DESCOPERITE DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autoturism înmatriculat în Germania, cantitatea de 35.400 de țigarete de diferite mărci, având timbru fiscal bulgăresc.

Ţigaretele descoperite aparţin pasagerului unui alt autoturism, înmatriculat în Bulgaria şi care circula în regim taxi.

 

La data de 26.07.2023, în jurul orei 04.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat la intrarea în țară un cetăţean bulgar, şofer al unui autoturism (taxi), marca Citroen, înmatriculat în Bulgaria, având în dreapta un pasager, tot cetăţean bulgar.

La aproximativ 30 de minute distanţă s-a prezentat la controlul de frontieră un alt cetăţean bulgar la volanul unui autoturism, marca Ford, înmatriculat în Germania. În urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră asupra acestui autoturism, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în mai multe genți în portbagajul și sub bancheta autoturismului, 35.400 de țigarete (1.770 pachete de țigări), de diferite mărci, având timbru fiscal specific bulgăresc. În timpul verificărilor mijlocului de transport s-a prezentat pasagerul din primul mijloc de transport (taxi) care a afirmat că țigările îi aparțin.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 44.250 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar față de pasagerul din primul autoturism (taxi) a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.

Purtător de Cuvânt

Inspector de poliție

 Raluca-Petronela Stan

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER