27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

APROAPE 7.000 DE GIURGIUVENI PRIMESC PRIN POŞTĂ DOCUMENTE NOI. CINE SUNT ACEŞTIA ŞI DESPRE CE DOCUMENTE ESTE VORBA?

Este vorba despre adulţii încadraţi într-un grad de handicap permanent, cărora li se trimit noi certificate de handicap. De ce, explică reprezentanţii DGASPC, într-un comunicat de presă:

„Pentru persoanele adulte cu handicap ale căror certificate de handicap  au termen de valabilitate permanent sunt emise noi certificate.

Emiterea noilor certificate de handicap se face în conformitate cu prevederile HG 927/2016 privind  metodologia privind organizarea şi funcţionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Aceasta nu înseamnă că pentru persoanele care au certificate de handicap cu termen de valabilitate permanent se face o reîncadrare în grad şi tip de handicap, ci doar se înlocuiesc vechile certificate cu alte certificate, al căror model este prevăzut în anexa  HG 927/2016.

În judeţul Giurgiu sunt 6792 persoane cu handicap care au certificat de handicap cu termen de valabilitate permanent. Începând din luna martie 2017, toate aceste persoane primesc prin poştă noile certificate de handicap, pe măsură ce  sunt emise de Comisia  de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Până în prezent, Secretariatul Comisiei  de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu a transmis prin poştă noile certificate de încadrare în grad şi tip de handicap (cu termen de valabilitate permanent) unui număr de 3824 persoane adulte cu handicap.

Emiterea noilor certificate de handicap pentru persoanele cu handicap care înainte de intrarea în vigoare a HG 927/2016 au primit certificate cu termen de valabilitate permanent se face fără a fi necesară o nouă reevaluare. Practic, Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emite noi certificate de încadrare în grad şi tip de handicap, în conformitate cu noul model prevăzute în actul normativ susmenţionat; pe măsură ce noile certificate sunt emise, Secretariatul Comisiei de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap le transmite persoanelor în cauză, prin intermediul poştei. Noile certificate de handicap transmise persoanelor încadrate în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent  sunt însoţite de o informare în care se precizează că prestaţiile sociale şi celelalte drepturi ce le sunt acordate  rămân în vigoare, fără a fi necesar ca persoanele respective să se deplaseze la sediul instituţiei pentru a depune o nouă cerere. Este necesar ca după ce persoanele respective intră în posesia acestora  să  prezinte noile certificate medicilor de familie”, a declarat dr. Clemi Scarlat, preşedinta Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din judeţul Giurgiu.

În judeţul Giurgiu sunt încadrate în grad de handicap 8908 persoane adulte; dintre acestea, 6792  persoane au certificate de handicap cu termen de valabilitate permanent.”

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER