6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

APROAPE NOUĂ TONE DE DEȘEURI, OPRITE DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în colaborare cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, nereguli la transferul a peste 8 tone deșeuri, constând în anvelope, care erau destinate unei societăți comerciale din Olanda.

 În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă 46 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri constând în anvelope.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 8.509 kilograme deșeuri (anvelope), încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăți comerciale din Olanda.

Astfel, procedând la verificarea documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru ansamblul rutier în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER