17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

APROAPE O JUMĂTATE DE KILOGRAM DE AUR, CONFISCAT ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit asupra a trei cetățeni bulgari, 480 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, pe care cei trei încercau să le introducă ilegal în țară.

În data de 03.10.2018, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau trei persoane, cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă și nedeclarată, pe corpul șoferului și asupra  celor doi pasageri, cantitatea totală de 479,29 grame bijuterii din aur, pe care cei trei au încercat să o introducă ilegal în țară.

La verificări, persoanele în cauză au declarat că bijuteriile le aparțin, le-au cumpărat din Turcia și intenţionau să le ofere cadou unor cunoştinţe.

Întreaga cantitate de bijuterii din aur, în valoare totală de 81.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea 86/2006.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar șef de poliție Cazacu Dănuț

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER