18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ASFALTARE ”DE CRIZĂ” LA OINACU SAU CUM SĂ-ȚI BAȚI JOC DE BANUL PUBLIC

Apariția unor fotografii realizate la Oinacu de un localnic a adus în prim-plan bătaia de joc a primarului Laurențiu Burtavel, care, într-un ”elan” edilitar, s-a apucat să toarne asflat pe ulițe.

Un gest lăudabil, dacă lucrările ar fi făcute așa cum trebuie. Doar că la Oinacu, asfaltul se toarnă direct peste pământ!  Iar asta se vede clar din numeroasele fotografii postate pe rețelele sociale de oamenii din comună.

Profitând de starea de urgență, primarul a ”sărit”peste licitațiile impuse, în mod normal, de lege și a a încredințat direct lucrările unei firme (se pare, din Dâmbovița), care – pe surse – ar urma să încaseze de la Primăria Oinacu pentru aceste lucrări peste cinci miliarde de lei vechi.

Și, ca și când toate acestea nu ar fi fost de ajuns, așa-numita asfaltare din Oinacu se face – spun oamenii – preferențial. Adică, pe ulițele unde ar locui apropiați ai primarului Burtavel, lucrările au fost făcute ca la carte, în timp ce în restul localității, asfaltul a fost turnat direct peste stratul de pământ.

Iar toate acestea s-au întâmplat într-un ritm amețitor: în numai două zile – din care una de sărbătoare: 22 și 23 aprilie.

Și, pentru că au apărut public fotografii cu lucrările de mântuială, primarul a schimbat metoda: a dat dispoziție să se lucreze…noaptea, ca să nu mai vadă ”tot omul” ce se întâmplă. Așa că următoarea etapă a asflaltării din Oinacu s-a derulat ”în nocturnă”: mai exact, în noaptea de 23/24 aprlie, când s-a lucrat serios și temeinic pe Ulița Salciei (de fapt, o fundătură), unde locuiește… o singură familie! ”Întâmplător”, este vorba despre familia unuia din consilierii locali PSD din Oinacu, apropiat al primarului Burtavel, așa că pe ulița sa lucrîrile au fost făcute ca la carte…

Interesant de remarcat și că cel care a făcut publice fotografiile cu lucrările din Oinacu susține acum că primarul Burtavel i-ar fi făcut o plângere penală…

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER