18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ATENȚIE: ESCROCHERIA ”MAȘINA DE CUSUT” REVINE ÎN FORȚĂ, LA GIURGIU!

Siguranța cetățeanului constituie o prioritate pentru Poliția Giurgiuveană. Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vin cu o serie de recomandări, pentru a nu deveni victime ale înșelăciunilor prin metoda “mașinilor de cusut”:

Vă poate fi solicitată virarea unei sume mari de bani într-un anumit cont bancar, în schimbul unor așa-zise taxe de curierat, de legalizare, de traducere autorizată sau de expertizare. Infractorii profită de anumite legende de pe piață, potrivit cărora mașinile de cusut străine ar avea o valoare foarte mare, dată de aliajul de platină pe care l-ar conține, sau pentru că seriile lor combinate ar da anumite numere ale unor conturi din străinătate.

Autorii înșelăciunilor cu mașini de cusut pot susține că sunt colecționari și oferă preturi foarte mari pentru mașini de cusut vechi. În spatele acestor anunțuri, se pot ascunde firme fictive sau persoane care folosesc cartele telefonice pre-pay pentru comunicarea cu clienții potențiale victime ale înșelăciunii.

În privința modului de operare, suspecții pot afirma că intenționează să vă cumpere mașina de cusut, dar numai împreună cu perechea ei, pe care o puteți achiziționa de la o persoană ale cărei date vi le pot furniza chiar ei, în realitate fiind un complice. În consecință, falșii colecționari oferă numărul de telefon al persoanei care își vinde mașina de cusut. Astfel, victima poate plăti bani grei pe un obiect inutil, pentru că de aici încolo, „colecționarul” nu va mai răspunde la telefon, pentru a cumpăra cele două mașini de cusut.

Hoții preferă să facă bani rapid cu telefonul. Un singur apel al unui cumpărător care vrea să cumpere o mașină de cusut îmbogățește în scurt timp tâlharii.

Altfel, polițiștii giurgiuveni au pregătit o serie de recomandări pentru cetățeni, ca să nu cadă în plasa hoților:

– NU sunați la numerele de telefon din anunțurile privind achiziționarea unor mașini de cusut vechi !

NU manifestați încredere față de persoanele care pretind că vor să cumpere astfel de bunuri !

 

 – NU cumpărați acte de proveniență pentru mașini de cusut, de la persoane indicate de către ”falsul cumpărător” !

 

 – Fiți vigilenți și NU acceptați propunerile infractorilor de acest gen !

 

NU TE LĂSA ÎNȘELAT!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER