20 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”ATENȚIE UNDE VĂ SCĂLDAȚI!” – UN NOU APEL AL POMPIERILOR, DUPĂ CE ÎNCĂ UN TÂNĂR A MURIT ÎNECAT

După două zile de căutări, trupul tânărului ce căzuse duminică în râul Argeș a fost găsit, ridicând numărul victimelor înecului la trei, în ultimele două luni, în județul Giurgiu.

În aceste condiții, pompierii de la ISU fac un nou apel:

”În lunile iunie și iulie, trei tineri de 17, 18 și 24 de ani și-au pierdut viața în timp ce se aflau la scăldat. Dunăre, Canalul Plantelor și râul Argeș sunt locurile în care s-au produs aceste evenimente grave.

Ultimul caz a avut loc duminică, în apropierea podului construit peste râul Argeș, la km 36 al autostrăzii A1 București-Pitești. Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, a fost căutat de scafandri până marți, fiind găsit la aproximativ 2 km de locul în care a fost văzut ultima dată.

Pentru a preveni tragediile, începând cu luna iunie, echipaje mobile din cadrul ISU organizează acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor cu privire la alegerea locurilor amenajate pentru scăldat. Autospecialele de pompieri transmit mesaje preînregistrate referitoare la respectarea tuturor măsurilor de siguranță în apă și în apropierea acesteia. Aceste acțiuni se vor desfășura pe toată perioada sezonului de vară.

Reamintim faptul că, de cele mai multe ori, tragediile la scaldat se produc fie din cauza faptului că persoanele respective nu știu să înoate foarte bine, fie intră în ape în care curenții sunt puternici sau în locuri unde nivelul apei se schimbă brusc și nu mai reușesc să iasă la suprafață.

Din acest motiv, recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de siguranță atunci când merg la scăldat:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;
  • nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
  • nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
  • echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER