25 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AU CREZUT CĂ AU DAT LOVITURA, DAR AU AJUNS ÎN AREST…

La data de 11 iulie a.c., polițiștii Postului de Poliție Bolintin Deal au fost sesizati de către o societate comercială, din comuna Bolintin Deal, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras din depozitul acesteia telefoane mobile și  ceasuri, fiind creat un prejudiciu de 120.000 de lei.

În temeiul sesizării, la fata locului s-a deplasat echipa operativă, iar din primele cercetări, a reieșit faptul că, în perioada 13 iunie-10 iulie a.c., persoane necunoscte, cu ajutorul unor angajați ai societății comerciale, ar fi sustras din depozit 16 telefoane mobile și 4 ceasuri smartwatch.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt au fost identificate, ca fiind o femeie, de 43 de ani, din comuna Ciorogârla, județul Ilfov și un bărbat, de 36 de ani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu.         

La data de 11 iulie a.c. a fost dispusă schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de furt în infracțiunea de delapidare în formă continuată, din cercetări, constatându-se faptul că, în lunile iunie și iulie a.c., femeia, în calitate de gestionar a societății comerciale în cauză, și-ar fi însușit pe nedrept, terminale mobile și ceasuri smartwatch, pe care, ulterior, le-ar fi înmânat bărbatului din comuna Roata de Jos.

La data de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Bolintin Vale și ai secțiilor rurale de poliție nr.3 Bolintin Vale și nr.8 Roata de Jos, cu sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale, Serviciului Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Poliției oraș Bragadiru, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele celor două persoane.

Au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, 12.500 de lei (sumă provenită din vânzarea bunurilor sustrase din depozit), 4 telefoane mobile și 3 ceasuri, fiind recuperat jumătate din prejudiciul creat.

Pe baza probatoriului administrat, femeia bănuită de săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată, cât și bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de delapidare în formă continuată, au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, aceștia să fie prezentați unității de parchet competente, cu propuneri procedurale.

IPJ GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER