30 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

AU INTRAT BANII PE CARDURILE PENTRU ALIMENTE

Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat joi, 17 august, europarlamentarul PNL Dan Motreanu. Este cea de-a opta tranşă a ajutorului acordat persoanelor vulnerabile, prin intermediul programului ”Sprijin pentru România”.

„Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. De acest ajutor au beneficiat 2,5 milioane de persoane vulnerabile.

Programul este finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat”, a transmis Dan Motreanu.

Este cea de-a opta tranşă a ajutorului pentru alimente şi mese calde acordat persoanelor vulnerabile, prin intermediul programului ”Sprijin pentru România”.

„Este a opta tranșă din acest program, demarat în 2022 de Guvernul Nicolae Ciucă.

La sfârșitul anului trecut, Guvernul României a decis acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde, în cursul anului 2023 și majorarea cu 12,5% a pragului de venit pentru beneficiari.

Sprijinul material pentru categoriile de populație vulnerabile are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde. Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Cine beneficiază de acest sprijin

  • Pensionarii cu venituri sub 1.700 lei/lună;
  • Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 1.700 lei/lună;
  • Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
  • Familiile monoparentale, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
  • Persoanele care încasează ajutor social.

www.dcnews.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER